VTO gaat voor het CSC-certificaat

11-09-2020

Het is onze visie om te bouwen aan een duurzame, veilige, duurzame en comfortabele toekomst. Met het CSC-certificaat wordt aangetoond dat er gewerkt op een milieuvriendelijke, duurzame en verantwoorde manier bij de productie van betonmortel.                                              

Het keurmerk CSC garandeert de duurzame productie van beton. Keurmerkhouders mogen CSC alleen voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Het keurmerk CSC geeft zekerheid voor de afnemers van beton. Beton is 's werelds meest gebruikte bouwmateriaal. 

NMD-productbladen betonmortel vervangen door MRPI®-certicaten

De sector Betonmortel van Betonhuis heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld. Een voortvloeisel hieruit is dat de NMD-productbladen betonmortel vervangen zijn door MRPI®-certicaten.

De informatie van mengsels, productkaarten en basisprofielen is ingevoerd in de Nationale Milieudatabase t.b.v. de milieuparagraaf Bouwbesluit. Daarnaast wordt de informatie ook gebruikt als basis voor het rekeninstrument de ontwerptool Groen Beton. De NMD-productbladen betonmortel vervangen de MRPI®-certificaten voor betonmortel. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.